Voor jong en oud

Heb je het idee dat je kind niet goed in zijn vel zit? Merk je dat er zaken zijn waar hij of zij last van heeft, maar weet je niet hoe je kunt helpen?
Of loop je zelf tegen een of meerdere van onderstaande situaties aan?

 

Dan kan beeldende therapie wellicht iets voor jou zijn. Leeftijd doet er niet toe, je kan op elke leeftijd tegen bepaalde zaken aanlopen en beeldende therapie kan voor bijna iedereen een positieve bijdrage leveren.
Ik werk met kinderen, jongeren en volwassenen. Iedereen is welkom. 
Misschien loop jij of je kind tegen iets aan dat niet hierboven genoemd staat. Tijdens een vrijblijvend gesprek kunnen we beoordelen of ik misschien toch iets voor je kan betekenen.

Misschien vind je het fijn om dit eerst met je huisarts of psycholoog te bespreken. Zij kunnen eventueel zorgen voor een doorverwijzing. Ook zonder doorverwijzing kun je bij mij terecht.

Mogelijke doelen

Beeldende therapie is gericht op het verhelpen van klachten en het beter leren omgaan met situaties. Het maakt je weerbaarder.

Bij beeldende therapie leer je jezelf beter kennen. Hierdoor ontdek je, naast de dingen die je lastig vindt, mogelijk eigenschappen van jezelf die nieuw voor je zijn en die je misschien zelfs als positief ervaart. Je zelfinzicht wordt vergroot, zowel bewust als onbewust. Hierdoor kun je werken aan persoonlijke doelen op bijvoorbeeld de volgende gebieden:

  • Versterken van het zelfbeeld (inzicht in wie je bent, wat je kunt en wat je wil, vergroten van zelfvertrouwen, je sterke kanten ontdekken, meer kennis van en beter leren omgaan met eigen diagnose)
  • Omgaan met emoties (uiten van emoties, verwerken van ervaringen, regie over eigen gedachten, gevoelens en gedrag)
  • Oefenen in ander gedrag (controle loslaten, ontspanning ervaren, milder zijn voor jezelf, creëren van structuur, concentratie en doorzettingsvermogen vergroten, beter omgaan met tegenslagen, ervaren hoe je zelf problemen kunt aanpakken, nieuw gedrag en vaardigheden oefenen)
  • Sociaal functioneren (beter functioneren in sociale situaties, sociale contacten kunnen aangaan en onderhouden, samenwerken, assertief zijn, wensen en behoeften duidelijk kunnen maken, herkennen en aangeven van grenzen).